پادکست ۲۵: کتاب توهم زندگی – بسط و توسعه کاراکتر (قسمت دوم)
در این سری از پادکستها، مرور کاملی خواهیم داشت به فصل شماره ۱۵ با عنوان Character Developments. همانطور که مطلع هستید، فصل شماره نهم با عنوان Our procedures در قالب پادکست مرور شد و به پایان رسید. نکتهی مهمی که باید مطرح کنم این هست که از این به بعد، هر قسمت تحت عنوان همان فصل عرضه خواهد شد که به این معنی می باشد که شما باید تمام پادکستهای فصل شماره نهم رو تغییر نام بدید به عنوان اصلی خودش. به نظر من اینطوری مدیریت و پیدا کردنِ محتوی هر فصل آسانتر خواهد شد.
در سراسر این فصل، نکات و تجارب بسیار ارزشمند و ارزندهای توسط فرانک توماس و اولی جانستون عنوان شده که امیدوارم بتوانیم گوشهای از این نکاتِ بسیار مهم رو در پروژههای شخصی و یا حتی فیلمهای بلند انیمیشن که این روزها در گوشه و کنار تهران در حال تولید هست به کار بگیریم.
اگر هم مایل باشید، با اشتراک گذاری پادکستها، به هرچه بیشتر دیده شدنِ آن کمک کنید.
از اینجا میتونید به پادکست کتاب توهم زندگی به زبانِ فارسی و به صورتِ کامل گوش کنید. و یا دانلود بکنید.
زمانِ پادکست: ۱۹ دقیقه
در اوایلِ ایدهپردازی برای انیمیشن نجاتدهندگان The rescuers (میلادی: محصولِ ۱۹۷۷، و شمسی: ۱۳۵۵) کاپیتان اورویل فقط یک پرندهی معمولی بود – احتمالا یک کبوتر – که پروازکنان موشهای کاراگاه رو به مقاصد میرسوند. وجه بسیار متمایز این کاراکتر این بود که به جای این که با قدرت خودش از زمین بلند بشه، بوسیلهی منجنیق اوج میگرفت. این یک ایدهی غیرعادی بود، اما به نظر میرسید که مانع (inhibit) رشد و بهتر شدنش میشه. به جای این که باعث و بانی اتفاقها بشه، اونها (اتفاقها) براش پیش میآمدند.
با تکیه بر قدرتِ انیمیشنهای الهام گرفتهشده از طبیعتِ استودیو، تصمیم گرفته شد تا کاراکترِ کاپیتان اورویل Orville بر اساس پرندهی دریایی به نام آلباتروس Albatross باشه. بلادرنگ این نکته ایدههای تازهی بیشماری رو به ذهنها متبادر کرد. تماشای یک آلباتروس در آسمان زیباست، این پرنده در نهایت هماهنگی و زیبایی هست، اما روی زمین، هم در فرود اومدن و هم برخواستن، نوعی از بیکفایتی یا ناتوانی رو بروز میده. آلباتروس مثلِ توپِ بولوینگ روی زمین فرود میاد، بقیه رو هم مثل بطریهای بولوینگ به اطراف پخش و پلا میکنه. بلند شدنش از روی زمین، اگر ممکن باشه، خیلی افتضاحتر از این هست. طبیعت، موقع طرحریزی این حرکات و هماهنگ کردنش گویا توی تعطیلات بوده!. این پرنده حتی نمیتونه درست و حسابی هم بدوئه، یکی از پاهاش نسبت به اون یکی قدمهای بلندی برمیداره تا بتونه به سرعت مناسب برسه تا توسط باد بلند بشه، که باز هم سختی کار رو براش دوچندان میکنه. بعد از کلی دویدن که چندین مایل به نظر میرسه، به ناگهان بیخیالِ پرواز کردن میشه.
خلبانها میگن که سختترین بخش پرواز بلند شدن از زمین Take-offو فرود آمدن Landingهست. به نظر میرسه که آلباتروس ها به این نکته آگاهی ندارند که توی هر دوتای اینها مشکل دارند، و این سرنخی در ارتباط با هویت یا پرسونالیتی این کاراکتر به ما داد. – واقعیت اینه که وقتی که آلباتروس در ساحل روی صورتش فرود اومد و خورد به چندین پرندهی دیگه که اونجا بودند، هیچکدوم از اون آلباتروسهای پخش و پلا شده، عکسالعملی نشون نمیدن و فقط شن و ماسه ها رو از روی خودشون میتکونن، انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده!. در انیمیشنِ ما، اولین باری که کاپیتان اورویل فرود میاد، از باند خارج میشه و سر میخوره تا جایی که روی صورتش متوقف میشه. بِرنارد بدو بدو میاد تا ببینه که کاپیتان چطور مجروح شده؛ کاپیتان جواب میده، “این یکی از بهترین فرودهای من بود.” او فکر میکنه که هر کاری که انجام داده بهترین بوده و تنها روش انجامش هم همین هست.
برای دسترسی به همه پادکستها، از منوی “مباحث انیمیشن” روی پادکستِ انیمیشن کلیک کنید. اگر با گوشی هوشمند وارد شدهاید، از گوشه سمتِ چپ روی آیکان “سه خطِ تیره” تَپ کنید و سپس روی فلشِ مقابلِ مباحث انیمیشن بزنید، از زیرمجموعهی ظاهر شده، پادکستِ انیمیشن را انتخاب کنید تا همه پادکستها نمایش داده شود.
بابت زحماتتون خیلی ممنونم مطالب پادکست ها واقعا مفیدن
وایییی ممنون خیلی خوشحال شدم ترجمه کردید واقعا ممنون کهباعث انتقال راحت ترش به بقیه شدید
سلام واقعا باورم نمیشد این کتاب ترجمه شده ممنون از لطفتون
سلام
برای من انسان هایی که در هر زمینه ای دانش خودشون رو بدون چشم داشتی در اختیار دیگران قرار میدن بسیار ارزشمند هستن. امیدوارم روزی من هم به سطحی از توانایی برسم که بتونم این راه ادامه بدم.
سپاس برای پادکست های کتاب توهم زندگی
خیلی ممنونم از لطف شما، واقعا انرژیبخش بود 🙂 باعث خوشحالی من هست که مورد توجه واقع شده ولی من که کار خاصی نکردم، امیدوارم شما هم به خواستهتون برسید.
سلام
اینکه تو پادکست فایل صوتی فیلم رو هم قرار دادی خیلی جذاب بود.