قدرت پیشنهاد در انیمیشن
.
بعضی اوقات بهتر است که تمام داستان را نمایش ندهیم بلکه پیشنهاد کنیم. استاد هیپنوتیزم میداند که مغز انسان اگر پیشنهادات جذابی به آن بشود تا چه میزان میتواند خلاق باشد.
به نظر میرسد بیشتر فیلمسازان نوین در بخش فیلمهای ترسناک از این واقعیت غافل ماندهاند. دو دیدگاه در خلق آثار ترسناک وجود دارد؛
۱- دیدگاه نمایش تمام جزئیات جنایت.
۲- دیدگاه عدم نمایش آن.
طرفداران دیدگاه دوم به جای نمایش تمام جزئیات، “پیشنهاد ” میکنند که چه اتفاقاتی ممکن است بیفتد و اجازه میدهند تصورات مخاطب باقی جزئیات را در کنارهم قرار دهد. فیلمهای حاصل هر کدام از این دو نگرش جایگاه خود را دارد. اما انیمیشنی که در آن تصورات و خلاقیت مخاطب به کار گرفته میشود انیمیشن قدرتمندتری خواهد بود. برای اینکه شما ترسهای مخاطب را به کار میگیرید. آنها سرنخ هایی را که شما در اثرتان قرار دادهاید گرفته و مجهولات فیلم را با تجربیات و به میل خودشان پر میکنند. این امر فیلم را که از تکنیکهای هیپنوتیزم بهره میبرد برای آنها پرمعناتر میکند.
انیمیشنی که در آن تصورات و خلاقیت مخاطب به کار گرفته میشود انیمیشن قدرتمندتری خواهد بود.
برای مثال: مخاطبینی را فرض کنید که با صحنه غار تاریکی مواجهند، آنها می خواهند بدانند در غار چه چیزهایی وجود دارد. خب تا اینجای کار میتواند هر چیزی وجود داشته باشد. این صحنه سرشار از ترس از ناشناخته ها است. لحظه ای که مشخص نماییم غار مملو از خفاش میباشد، مقداری از ترس شخصی که در ذهن خود غار را پر از عنکبوت های ترسناک تصور کرده است از بین می رود. ترسهایی که ناشی از تصورات ذهنی ما می باشند بسیار بدتر از ترس های واقعی هستند. این نشان دهنده قدرت فیلمها در این زمینه است. همچنین در پیشنهاد دادن منافع اقتصادی هم وجود دارد. نیازی نیست شما صحنه هایی با سیاهه لشگر فراوان خلق کنید وقتی می توانید به مخاطب پیشنهاد کنید که خودش چنین صحنه ای را تصور کند!. مخاطبین میتوانند هزاران نسخه از هنرپیشهتان را در ذهن خود تکثیر کنند. در فیلم بامبی (Bambi)کمپانی دیزنی جنگلی پهناور را در تصویر داریم. در عین حال وقتی به تک تک شاتهای فیلم نگاه میکنید میبینید که ۹۸ درصد آنها کلوز آپ هستند. تنها از دو یا سه نمای دور جنگل استفاده شده است. مابقی همه از طریق ذهن تماشاگر به وجود آمده اند که نشان دهنده قدرت پیشنهاد است.
.
sسلام
صد در صد باهات موافقم میر توحید عزیز!
فیلم تا زمانی هیجانیه که نفهمی انتهای مثلا همون غاری که گفتی کجاست!
یه سوال؟
پس میتونیم نتیجه بگیریم( حالا گذشته از فیلمهای ژانر طنز و اجتماعی و …) تو فیلم های ترسناک و تخیلی، هر چه فیلم تاریک تر باشه موفق تره!؟ چون جزئیات خیلی کمتر نمایان میشن و اینکه اگه جلو های ویژه درش به کار رفته باشه؛ واقعی تر جلوه می کنه!
مرسی!